dijous, 6 de juliol del 2017

M. Rosa Brunet i Anglada (1928). Mig segle liderant El cant de l'àngel de Calella.


Dins la X Trobada d'entitats de recerca local i comarcal al Maresme, celebrada el passat dia 16 d'abril de 2016, i que s'emmarcava dins la temàtica "Dones amb història al Maresme", vaig presentar una comunicació sobre el cant de l'àngel i la Maria Rosa Brunet.
Des de fa ni més ni menys que 50 anys, ella ha estat l'encarregada de conduir el mestratge dels infants que havien de representar el cant de l'àngel a la ciutat de Calella per pasqua.
Era una ocasió fantàstica per a retre-li un homenatge a aquesta dona que ha portat la música sempre dins el seu cor, que n'ha fet divulgació, ha conjugat la vida familiar i la social, ha portat el cant a la ciutat, i ha transmès cada any l'essència d'aquesta tradició tant arrelada a Calella.
El llibret va sortir editat i ens el van lliurar durant l'acte de la XI Trobada d'entitats de recerca d'enguany, i ara ja es pot disposar del material de la jornada en format digital a través del portal Racó.cat.

Podeu llegir l'article clicant a l'enllaç de sota:
Anna Maria Anglada Mas. "M. Rosa Brunet Anglada (1928). Mig segle liderant el cant de l'àngel de Calella". X Trobada d'entitats de recerca local i comarcal del Maresme. Ajuntament d'Arenys de Munt, 2016. p. 103-110.