divendres, 2 de febrer del 2018

En Pepet Caralt (1892-1968), apunts biogràfics i la seva contribució a la divulgació de les plantes remeieres.

La Trobada d'Entitats de Recerca del Maresme permet, amb periodicitat anual, poder gaudir de nous treballs d'investigació referits a la nostra comarca. A més a més, també s'editen el llibres que recullen les comunicacions que s'hi presenten. És una bon recurs per a compartir aquestes recerques que passen desapercebudes moltes vegades, però gràcies a la recent digitalització de tot aquest material, que es pot trobar a la xarxa en el portal del Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACÓ), ara és possible llegir-los des de casa.
Un faig a mans, doncs, l'article que es va publicar arran de la comunicació que vam presentar en Pere Alvarado i jo mateixa a la trobada que es va celebrar a Malgrat, organitzada per l'Arxiu Municipal, i que versava en la temàtica de les herbes remeieres, per la qual cosa vam decidir de fer divulgació del malgratenc Josep Caralt i Català (1892-1968), que a més de ser un gran folklorista es dedicava a documentar les herbes remeieres que es localitzaven en els indrets propers de la nostra població.
Anna Maria Anglada. "Josep Caralt i Català (a) Pepet Caralt. Apunts biogràfics"
Pere Alvarado, Anna M. Anglada "Contribució de Josep Caralt i Català (1892-1968) a la divulgació de les plantes remeieres". 
VIII Trobada d'entitats de recerca del Maresme. Epidèmies i remeis al Maresme. p. 123-141.